پایگاه هوایی نواتیم در جنوب اسرائیل و در منطقه صحرای نقب که دیشب هدف قرار گرفت، از مرزهای غربی ایران، حدود ۱۱۰۰ کیلومتر فاصله دارد و تصاویر منتشرشده در رسانهها نشان میدهد خسارات سنگینی به این پایگاه وارد شده است.
تحلیلگران بر این باور هستند که تشدید تنش قریب الوقوع است، اما دیدگاهها در مورد این که اوضاع چگونه پیش خواهد رفت متفاوت است. به گفته تحلیلگرانی که با الجزیره صحبت کردند دو نکته واضح است. نخست آن که تمایل نتانیاهو برای ماندن در قدرت باعث میشود او جنگ را تا جایی که ممکن است طولانی کند در جنگی که ممکن است بالقوه "جنگ همیشگی" خود اسرائیل باشد و دوم آن ...
در نهایت، اولویت جمهوری اسلامی ایران بقای خود است. این موضوع در سالیان اخیر و رخدادهای آن و واکنش نظام سیاسی ایران آشکار شده است. اکنون به نظر میرسد چالشهای داخلی وجود دارد در نتیجه منطقی به نظر میرسد که نظام سیاسی ایران شور و حرارت ایدئولوژیک خود را با درجهای از عملگرایی در روابط خود با جهان خارج متعادل کند. از این رو مذاکرات غیرمستقیم محرمانه ...
«در طول این چند روز اخیر، برخی از افراد، ادعاهای ویرانگری را مبنی بر نقش سردار زاهدی در هفت اکتبر مطرح کردندو برخی از افراد برای آنکه، خلاء برخورد ایران را بپوشانند، به تحریف تاریخی روی آوردند. هیچکسی در ایران اطلاعی از هفت اکتبر نداشته و غافلگیر شدند.»
«جمهوری اسلامی در چند دهه گذشته اثبات کرده که در حفظ امنیت و تمامیت ارضی و منافع ملی کشور، سازش نمیکند و قصد نادیده گرفتن حق خودش را ندارد. البته هر عملی را الزما و عیناً در لحظه پاسخ نمیدهد و با یکسری مطالعات و محاسبات، اقدام مناسبی را انجام میدهد که اصطلاحاً به آن یک جنگ نامتقارن میگویند.»
از زمان تاسیس اسرائیل در سال ۱۹۴۸ یا به عبارتی به رسمیت شناخته شدن اسرائیل در سازمان ملل، تا کنون، صلح به صورت عملی دیده نشده و درگیری به پایان نرسیده است.
«نگرانی اسرائیل مبنی بر اینکه جنگ در غزه ممکن است فرصتی برای ایران و محور مقاومت جهت تقویت حضورشان در سوریه فراهم کند، دور از ذهن نیست. اندکی پس از آغاز جنگ اسرائیل و حماس، بسیاری از منابع مدعی شدند که ایران در حال برنامه ریزی برای تقویت سامانه دفاع هوایی سوریه با استقرار خرداد-۱۵، سامانه موشکی پیشرفته دفاع هوایی با ارتفاع متوسط تا بلند است.»
«برخی کارشناسان با توجه به تکرار اقدامات اسرائیل، بر این باورند که باید پاسخ تلافی جویانه تهران به تل آویو سطح بالاتری داشته باشد. در همین راستا یک کارشناس در گفت و گوی تلویزیونی تاکید کرد که برای توقف دومینوی ترور فرماندهان ایرانی باید ۱۰ پله بالاتر به این اقدام پاسخ دهیم. در این میان، اما به باور رسانههای عبری و غربی ایران گزینههای متعددی برای ...
حمله مستقیم ایران به اسرائیل یکی از بدترین سناریوهایی است که دولت بایدن برای آن خود را آماده کرده است و چنین حملهای میتواند منجر به گسترش جنگ اسرائیل و حماس به یک درگیری منطقهای وسیعتر شود.
برخی از مقامهای اسرائیلی مجبور شده اند از غیر نظامیان بخواهند آرامش خود را حفظ کنند و به ساکنان گفته اند که نیازی به برداشت پول نقد یا تهیه ژنراتورهای پشتیبان نیست. ارتش اسرائیل در ساعات اخیر اعلام کرد که نیروهای ذخیره را برای تقویت پدافند هوایی خود فرا خواهد خواند. اسرائیل هم چنین به منظور مختل کردن حملات احتمالی اقدامات مرتبط با ایجاد پارازیت ...
«رژیم اسرائیل با این حمله درصدد هدف شوم گسترش دامنه جنگ در منطقه است که بیتردید با تدبیر مقام معظم رهبری خنثی خواهد شد و به فضل الهی، ثمره خون پاک این شهدای والامقام، تقویت اقتدار ایران و انعکاس حقانیت مقاومت و رسوایی هرچه بیشتر رژیم جنگافروز و تروریستی اسرائیل خواهد شد.»
تل آویو با موانع بی شماری روبرو می شود: از دست دادن افکار عمومی در غرب، ادامه پرونده مرتبط با ارتکاب نسل زدایی در دیوان بین المللی دادگستری، فرسایش اجماع نظر یهودیان و عصبی بودن حامیان اسرائیل تمام این عناصر حاکی از شکست استراتژیک اسرائیل هستند.
بر اساس جدیدترین نظرسنجیهای انجام شده در اراضی اشغالی، در وضعیت کنونی از هر پنج اسرائیلی، ۴ نفر معتقدند که نتانیاهو مسوول وضعیت وخیم فعلی اسرائیل است و از هر چهار نفر نیز سه نفر بر این باور هستند که نتانیاهو باید سریعا استعفا دهد.
صدها نفر از شهروندان آمریکایی جمله یهودیان در میدان تایمز شهر نیویورک تجمع کردند تا به یاد سرباز نیروی هوایی آمریکا آرون بوشنل که در مقابل سفارت اسرائیل در واشنگتن خودسوزی کرد و گفت که در نسل کشی غزه شرکت نخواهد کرد، شمع روشن کنند.
«درخصوص مذاکرات هستهای، ما در دولت رئیسی گفتگوهای جدی را با طرفهای مذاکره کننده هستهای انجام دادیم، اما متاسفانه در یک مقطع به دلیل شرایطی که در اوکراین پیش آمد، نتیجه گفتگوهای ما تحت تاثیر فضای جنگ اوکراین قرار گرفت.»
بحرانهای داخلی و حمایتهای استثنایی خارجی از رژیم صهیونیستی نمیتوانند این واقعیت را پنهان کنند که اقتصاد صهیونیستها از تار عنکبوت سستتر و هرگز به این شدت در سراشیبی سقوط قرار نداشته است.
اهالی غزه افرادی نیستند که در موقعیت پس از سانحه قرار داشته باشند. درمان اختلال اضطراب پس از سانحه ممکن است به یک کهنه سرباز امریکایی جنگ ویتنام کمک کند تشخیص دهد که صدای بلند همیشه یک تهدید نیست. با این وجود، چینن درمانی نمیتواند کمکی به متقاعد کردن کودکان غزه در این باره کند که صدای بمبهایی که میشنوند آنان را نخواهد کُشت، زیرا در واقعیت امر واقعا ...